کاربران عزیز لطفا به فروم کومه بپیوندید به تالار کومه بپیوندید
سلام ،برای دستابی انجمن کومه به آدرس coome.ir بیایید.
+7 امتیاز
230 بازدید
سوال شده توسط (3.6k امتیاز)
سفره افطاری

سنت بر این است که روزه داران هر شام بر سر سفره افطار گرد هم آیند و پس از طلب قبولی روزه دعا کنند :

بسم الله ؛ اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا انک انت السمیع العلیم.

و سپس روزه خود را با روزی حلال و پاکیزه باز می کنند و پسندیده است افطار با خرما یا آب گرم (یا چای شیرین) یا رطب یا حلوا یا نبات و لبن باز شود.

بر سر سفره افطار ایرانی انواع مخلفات مقوی و انرژی زا از جمله خرما با مغز گردو، حلوا، رنگینک، فرنی، یخ در بهشت ، بامیه، شله زرد، شیر برنج، کاچی، زولبیا، مسقطی و انواع آش : آش رشته، آش شله قلمکار، آش جو وجود دارد.

اکنون شما را بر ضیافت افطاری ایرانی دعوت می کنیم:

آش رشته (برای چهار نفر) :

مواد لازم:

رشته آشی ۴۰۰ گرم

سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) ۱ کیلو

نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) ۴۵۰ گرم

کشک ۲ لیوان (نیم لیتر)

پیاز سرخ کرده ۴ قاشق سوپخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی

نعناع خشک ۴ قاشق سوپخوری

آرد دو قاشق

روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

حبوبات را که قبلاً خیس کرده ایم با پیاز سرخ کرده می گذاریم کاملاً بپزد. سبزی را خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها بپزند. سپس دو قاشق سوبخوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتباً بهم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد، ‌ولی رشته نباید خرد شود. آنگاه آش را از روی حرارت بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم و روی آن را با کمی کشک ساده، پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین می کنیم.

******************************

شله زرد (برای چهار نفر) :

مواد لازم:

برنج ۵۰۰ گرم

شکر ۱ کیلو

روغن نصف پیمانه

زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری

گلاب نصف پیمانه

خلال بادام ۱۰۰ گرم

خلال پسته ۵۰ گرم

دارچین یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه:

برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس آن را با ۶ برابر آب روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. هر از چند گاه، کف برنج را می گیریم. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه می کنیم و مرتب آن را بهم می زنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه می کنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و ما بقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد می ریزیم و کاملاً آن را بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند، سپس در ظرف را می گذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنیم.

******************************

شیربرنج (برای چهار نفر) :

مواد لازم:

برنج یک پیمانه (۲۰۰ گرم)

شیر دو لیتر

گلاب نصف پیمانه

طرز تهیه:

برنج را به دقت می شوئیم و در آب به مدت دو ساعت خیس می کنیم. سپس آن را با دو لیوان آب می گذاریم بپزد تا نرم شود. آنگاه شیر را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم تا شیر برنج آهسته بجوشد و کاملاً پخته و غلیظ شود. گلاب را اضافه کرده و بعد از دو سه جوش آن را از روی حرارت بر می داریم و با شکر یا شیره و یا انواع مربا مصرف می کنیم.

******************************

حلوا (برای چهار نفر) :

مواد لازم:

آرد گندم ۲۵۰ گرم

شکر ۲۰۰ گرم

روغن ۲۰۰ گرم

زعفران نصف قاشق چایخوری

آب ۲ لیوان

گلاب نصف لیوان

خلال بادام و پسته به میزان لازم

طرز تهیه:

روغن را در ظرف ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود و رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. آرد را پس از سرخ شدن می گذاریم کمی سرد شود، سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم، در صورتیکه مایه کمی شل بود ۱ الی ۲ دقیقه حلوا را روی حرارت قرار می دهیم، آنگاه حلوا را در دیس می کشیم و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین می کنیم.

2 پاسخ

+3 امتیاز
پاسخ داده شده توسط (5.9k امتیاز)
وای واقعا دهنم آب افتاد
+4 امتیاز
پاسخ داده شده توسط (16.6k امتیاز)

حلوا

حلوا2

 

من یه ذره متفاوت تر درست میکنم حلوا رو

 آرد رو تفت میدم تا رنگش یه مقدار قهوه ای بشه

و حدی که رنگ دلخواهمون برسه ولی مواظب باشیم سوخته نشه و بعد روغن رو بهش اضافه میکنیم

از طرفی آب و شکر رو روی گاز میزاریم روی شعله ی ملایم تا شکر حل بشه چند دونه زعفرون هم اگر خواستین توش بندازین

مدتی میزاریم مخلوط آرد و روغن خنک بشه و بعد آب  شکر و گلاب رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم.


برای تزیین میتونین از پودر نارگیل و پودر پسته  ترافل ریز رنگی بهش اضافه کنین
یا برای خوش طعم شدن مقداری هل اضافه کنین.

 

بازی آنلاین | online games دیجی ابزار وسایت | فروم
...