Fatima 302 ارسال شده در دی 97 مواد لازم برای بزقرمه : پياز درشت يک عدد گوشت فيله 500 گرم نخود دو سوم پيمانه آب يک و هفت دهم ليتر زردچوبه، نمک، فلفل سياه به ميزان لازم سير چهار تا پنج حبه بزرگ كشک خشک صد گرم نعنا داغ و پياز داغ به ميزان لازم زعفران دم كرده به ميزان لازم طرز تهیه بزقرمه : كشك را در نصف پيمانه آبجوش خيس مى كنيم. نخود را از قبل خيس مى كنيم، آب آن را عوض كرده، سپس نخود را جوشانده و آبكش مى كنيم تا نفخ آن گرفته شود. پياز را نگينى خرد كرده و در كمى روغن زيتون تفت مى دهيم، سير را نيز اضافه مى كنيم، سپس گوشت را نيز تفت مى دهيم تا رنگ آن كاملاً تغيير كند. زردچوبه و فلفل سياه مى زنيم، نخود و آب را اضافه كرده، وقتى غذا جوشيد شعله را كم مى كنيم و زمان مى دهيم تا گوشت و نخود كاملاً بپزند، سپس نمک مى زنيم. زعفران را اضافه كرده، وقتى آب غذا کم شد، با گوشت كوب مواد را مى كوبيم و كشك را اضافه مى كنيم. مى گذاريم تا چند قل بزند و جا بيافتد، در آخر روى غذا را با نعناداغ، كشك و سيرداغ تزئين كرده و سرو مى كنيم. * اين غذا در كرمان عموماً به عنوان پيش غذا يا غذاى اصلى همراه با نان خانگى و سبزى خوردن سرو مى شود و گاهاً به عنوان خورشت همراه برنج. در رسپى اصلى از گوشت فيله استفاده شده يا با گوشت دنده جايگزين مى شود. * در بين خانواده هاى كرمانى بسته به ذائقه با كمى تغيير در مواد، مانند استفاده از گردو، لپه و سيب زمينى پخت مى شود، اما مواد پايه و روش پخت يكسان است. * دستور من با سیر تازه درست کردم و اینکه غلظتش بعد از کوبیدن مثل ماست غلیظ شود. 1 به اشتراک گذاری این ارسال لینک به ارسال به اشتراک گذاری در سایت های دیگر